Κριτική επιτροπή 7ου Φεστιβάλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :

ΘΑΛΕΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΑΤΙΩΤΗ

 

Πρόεδρος 

Ζερβουδάκης Δημήτρης

Γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Λυκείου φοίτησε στη Ν.Ο.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και όντας φοιτητής, στα πλαίσια του Φοιτητικού Ομίλου Θεάτρου Κινηματογράφου (Φ.Ο.Θ.Κ.) ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική, ιδρύοντας μαζί με  συμφοιτητές το συγκρότημα “Νέοι Επιβάτες”.Λίγο αργότερα, η επιτυχία του συγκροτήματος στις ζωντανές εμφανίσεις, (ΤΗΝΕΛΑ) ανοίγει το δρόμο στη δισκογραφία. (1983-Τ84)Μία ανεξάρτητη παραγωγή με την καθοδήγηση της προηγούμενης φρουράς μουσικών , φίλων μουσικών της Θεσσαλονίκης ,  που επιμελείται και ο ίδιος  με τίτλο  “Σχετικά παράνομο”,  είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση  το 1985

Τότε κινεί άμεσα και το ενδιαφέρον της  MINOS  με την οποία ξεκινά συνεργασία που θα διαρκέσει κοντά στα 14 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ιφιγένεια Βλαχογιάννη

Γεννήθηκε και κατοικεί στη Βέροια. Έχει πτυχίο σε Business Studies (Finance & Accounting) και μεταπτυχιακό τίτλο σε Management από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Διατηρεί με την οικογένειά της τον μοναδικό κινηματογράφο της Βέροιας, με δυο χειμερινές και μια θερινή αίθουσα, που λειτουργεί από το 1953 μέχρι και σήμερα. Τον Ιούνιο, ο κινηματογράφος επελέγη από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cinemas as Innovation Hubs for Local Communities που δημιουργήθηκε με σκοπό τη στήριξη καινοτόμων πολιτιστικών κέντρων με επίκεντρο κινηματογραφικές αίθουσες, ιδίως σε περιοχές όπου υπάρχει περιορισμένη κινηματογραφική και πολιτιστική υποδομή. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε δική της επιχείρηση που λειτουργεί από το 2003. Είναι, μέλος της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδος, μέλος των Europa Cinemas, μέλος ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

 

 

Άντα   Λιάκου

Από το 1996 δουλεύει στον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις, έχει μοντάρει τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ, έχει σκηνοθετήσει και μοντάρει βίντεο για θεατρικές παραστάσεις και διαφημιστικά σποτ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη, Νίκο Κούνδουρο, Παναγιώτη Καρκανεβάτο, Λάκη Παπαστάθη, Θοδωρή Γκόνη, Έλενα Πέγκα. Δίδαξε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης “Παράλλαξη” και στην Ακαδημία Τέχνης του ΙΕΚ Ακμή Θεσσαλονίκης.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και της σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης “Παράλλαξη”.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ηλίας Φλωράκης

Από το 2012, ασχολείται με το σενάριο, το μοντάζ και  την σκηνοθεσία στον κινηματογράφο. Έχει γυρίσει τις ταινίες «The Product Manager», η οποία επιλέχθηκε στις 10 finalist του San Francisco Greek Film Festival, «a Simple Story», Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, «The Concert», Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Φανταστικού της Ηλιούπολης. Οι ταινίες συμμετείχαν και στο διαγωνιστικό τμήμα πολλών φεστιβάλ της Ελλάδος και του εξωτερικού.  Το 2014 ξεκίνησε το CineLike Lab, εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά. Πολλές  ταινίες των παιδιών συμμετέχουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού και τo 2017, η ταινία «Καλίκ, ο μικρός δημιουργός» κερδίζει το Grand Prize στο 19ο Seoul Youth Film Festival. Το 2021, η ταινία «Η Γκρι Ζούγκλα», κερδίζει Εύφημο Μνεία στο The Stone Flower Youth Film Festival (Ρωσία)

Συνεργάτης του Νεανικού Πλάνου (Φεστιβάλ Ολυμπίας, Camera Zizanio) για την υλοποίηση εργαστηρίων κινηματογράφου για παιδιά, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας.

Μέλος και αναλυτής σεναρίων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, μέλος των κριτικών επιτροπών των διαγωνισμών σεναρίων και εισηγητής στα σεμινάρια της Ε.Σ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

 

Matthew Pateman, Senior Fellow HEA

Πιο πρόσφατη θέση: Καθηγητής Σύγχρονης Λαϊκής Αισθητικής

Επικεφαλής:  Τμήματος Δημιουργικών Τεχνών

Ιστορικό απασχόλησης

2017 – Σήμερα Επικεφαλής του Τμήματος Δημιουργικών Τεχνών, Edge Hill University
2013 – 2017 Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam
2010 – 2013 Επικεφαλής της Σχολής Παραστατικών Σπουδών και Σπουδών Οθόνης, Πανεπιστήμιο Kingston, Λονδίνο.
2008 – 2010 Διευθυντής Σπουδών, Κινηματογράφος και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πανεπιστήμιο του Hull

Διαβάστε περισσότερα