Κριτική επιτροπή 8ου Φεστιβάλ

Πρόεδρος

Στέργιος Μήτας

Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών-ΕΕΣ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σκηνοθετών-FERA

Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Αθήνα το Λονδίνο και το Βερολίνο. Πρωτοπόρος στα ντοκιμαντέρ φύσης από το 1984 έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 85 ντοκιμαντέρ. Ενδεικτικοί τίτλοι – Κερκίνη – Πρέσπες, – Βάλια Κάλντα – Νέστος  – Μακεδονικές Λίμνες – Αώος-  Φαλακρό Όρος – Παγγαίο – Σαμοθράκη – Το σπήλαιο της Αλιστράτης –  Αλόννησος. Εργάστηκε στην ΕΤ-3 για 24 χρόνια με ένα συνολικό τηλεοπτικό πρόγραμμα περίπου 6.000 ωρών με έμφαση στις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκπομπές.

Απέκτησε εξειδίκευση στο Βερολίνο στην σκηνοθεσία συναυλιών κλασικής μουσικής και όπερας συνεργαζόμενος με διάσημους μαέστρους ¨ Simon Rattle , Daniel Barenboim, Claudio Abbado.  Σκηνοθέτησε πλήθος συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε άλλους χώρους και συνεργάστηκε με πάρα πολλούς  Έλληνες  συνθέτες και τραγουδιστές – Θεοδωράκης , Σαββόπουλος, Μικρούτσικος, Τόκας, Μάλαμας, Παπακωνσταντίνου, Νταλάρας, Αρβανιτάκη, Κατσιμίχας, Γαλάνη, κ.α.

Ήταν για σειρά ετών προϊστάμενος εσωτερικών παραγωγών της ΕΤ-3. Υπήρξε τρεις φορές μέλος της κριτικής επιτροπής για τα καλύτερα Ευρωπαϊκά τηλεοπτικά προγράμματα στην Ιρλανδία την Ολλανδία και την Γερμανία όπως και μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και Οχρίδας. Έχει συμμετάσχει με ντοκιμαντέρ του σε ξένα  φεστιβάλ –Amsterdam, Azores-. Εκπροσώπησε την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σκηνοθετών για τέσσερα χρόνια. Εκλεγμένος  υπεύθυνος του γραφείου Β. Ελλάδας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ανεξάρτητες παραγωγές. Το σενάριο του με θέμα το ¨ Αιγαίο Πέλαγος ¨ έλαβε χρηματοδότηση για την συγγραφή του το 2021 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μέλη

Γιώργος Λιόλιος

Ο Γιώργος Λιόλιος σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και νομικά στο ΔΠΘ και τo LMU München.  Ζει και εργάζεται στη Βέροια ως δικηγόρος. Είναι συγγραφέας και επιμελητής εικαστικών εκθέσεων, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις λόγου και είναι δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους «The Thread.”

Μιχάλης Νηστικάκης

Ο Μιχάλης Νηστικάκης εργάζεται στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και μεταπτυχιακές σπουδές σε προηγμένα συστήματα υπολογιστών και επικοινωνιών. Είναι μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)  στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Θεσσαλονίκης και πραγματογνώμονας του Τ.Ε.Ε σε θέματα ακουστικής και ηλεκτροακουστικής. Έχει διατελέσει σύμβουλος ακουστικής διόρθωσης και κατασκευής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών studio και εργάστηκε ως ηχολήπτης και παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε συνεργασίες με επιφανείς καλλιτέχνες. Ιδιαίτερα σημαντικό το συγγραφικό του έργο όπως δημοσιεύτηκε σε θέματα Εικονικών Εργαστηρίων Ακουστικής και   έρευνας για την δημιουργία διαδραστικού συστήματος επικοινωνίας-εκπαίδευσης ατόμων με σοβαρά προβλήματα κώφωσης στην αντίληψη του ρυθμού, και της μουσικής.

Ντέλλας Δημήτριος
Μαθηματικός

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων.
Από το 1989 έως το 2007 δίδασκε μαθηματικά σε φροντιστήριο Μ.Ε.
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών στο 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας ( 2003-2010).
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας- Παράρτημα Ημαθίας κατά τα χρονικά διαστήματα 2000-2002 και 2009-2011.
Ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής των μαθηματικών καλοκαιρινών σχολείων στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας ( 2009-2011).
Έγραψε δύο βιβλία μαθηματικών για το Γυμνάσιο ( 2002- 2003) που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Tim Kelly

Ο Tim Kelly είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός. Γράφει ποίηση, μυθιστορήματα και έχει βραβευτεί για τη συγγραφή αλλά και τη σκηνοθεσία ταινιών μικρού μήκους. Έγραψε αλλά ήταν και παραγωγός του Story: Tales from a Refugee Camp– ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη διεξαγωγή συγγραφικών εργαστηρίων για τους μετανάστες καθώς και τους Έλληνες που τους φιλοξενούσαν, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό τον καιρό εργάζεται πάνω σε μια συλλογή eco-horror σύντομων ιστοριών.

O Tim Kelly έχει εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Έχει διδάξει στα Lancaster University, University of Sheffield, University of St Andrews, Doshisha University στην Ιαπωνία και στο Warwick University, όπου διετέλεσε λέκτορας και εκπαιδευτής εκπαιδευτικών επί 12 έτη.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Coventry,όπου διδάσκει ποίηση, συγγραφή διηγημάτων, σεναριογραφία, κινηματογραφική αισθητική , συγγραφή μυθιστορημάτων,  μυθοπλασία και eco-writing. Είναι υπεύθυνος προγράμματος σπουδών στο Μεταπτυχιακό στην Επαγγελματική Δημιουργική Γραφή και κάτοχος του περιβλέπτου British Council Innovation in Education Award.