Κριτική επιτροπή 5ου Φεστιβάλ

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ

 Κουφονίκος Γιάννης

 Σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο του Sheffield και Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών Εικόνας και Ήχου στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης και μοντέρ σε ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες και διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα.

Είναι καθηγητής στο Edje Hill University U.K.

MSc. Technologies of Information and Communication of Sound and Image Processing for Education and Media Production, 2009

Κριτική Επιτροπή

Βεζυργιάννης Παντ. Νικ

Tακτικό Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Εκλεγμένος Εκπρόσωπος της Ε.Ε.Σ στη ΜΕΑ  (2013-2016)

Μέλος του οργανισμού πνευματικών δικαιωμάτων «ΑΘΗΝΑ».

Σχεδιαστής – Αναλυτής προγράμματος Τηλεόρασης 17 χρόνια.

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός (κινηματογράφος, τηλεόραση) 30 χρόνια.

-Βραβείο μοντάζ για το ντοκιμαντέρ «Η Λίστα της σιωπής», φεστιβάλ  Γρανάδας, Ισπανία,  2011        .

-Βραβείο καλύτερης ταινίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φεστιβάλ    Πάτρας για το ντοκιμαντέρ «Στον ιστό της αράχνης», 2008.

-1ο βραβείο για την ταινία μυθοπλασίας 16mm, «Stationary traveler»,        The Sidney Meyers Production Award, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 1988.

Διονύσης Διαμαντόπουλος

Γεννήθηκε στη Μελίκη Ημαθίας.

Σπούδασε Παιδαγωγικά,  στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και στη συνέχεια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

– Είναι επίσης διπλωματούχος διετούς Μετεκπαίδευσης Γενικής Αγωγής στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ,

– Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ,

– Είναι μεταπτυχιακός  διπλωματούχος Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.

– Έχει εξειδικευτεί στη διάγνωση και αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας.

Έχει γράψει δύο βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και επιμορφωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Κατά τη διάρκεια της 35χρονης έως σήμερα υπηρεσίας του δίδαξε σε σχολεία και δομές της Γενικής και της Ειδικής Αγωγής  και υπηρέτησε ως διοικητικό στέλεχος της Εκπαίδευσης από όλες τις διοικητικές θέσεις της εκπαιδευτικής ιεραρχίας φτάνοντας στο βαθμό του Διευθυντή της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, θέση στην οποία υπηρετεί από το 2010 έως και σήμερα.  

Μελίκης Γιώργος

Ακούραστος λάτρης της παράδοσης, ερευνητής – δημοσιογράφος, ιδρυτής του Εθνογραφικού Κέντρου και Κέντρου Έρευνας Μάσκας Γιώργος Μελίκης και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών στην Δημόσια ραδιοφωνία – τηλεόραση.

Παππαδόπουλος Χάρης

Σκηνοθέτης και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2000 έως σήμερα.

Έχει πετύχει πολύ σημαντικά πνευματικά και εργασιακά θέματα πάνω στον κλάδο των Ελλήνων Σκηνοθετών.

Είχε ανακηρυχτεί Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Γ’ Κινηματογραφικού  Συνεδρίου που διεξήχθη τον Μάιο του 2007. Επίσης είναι επικεφαλής της Διασωματειακής Επιτροπής του Οπτικοακουστικού Χώρου. Σήμερα, επικεφαλής ομάδας σκηνοθετών της Ε.Ε.Σ και άλλων φορέων του οπτικοακουστικού, επεξεργάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης και μεταρυθμιστικών αλλαγών για την ελληνική κινηματογραφία.

 Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες δημιουργούς (Μιχάλη Κακογιάννη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μίνω Βολανάκη, Νίκο Παπατάκη, Κώστα Βρεττάκο, Τώνη Λυκουρέση, Γιώργο Πανουσόπουλο, Γιάννη Σμαραγδή,  Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Λευτέρη Ξανθόπουλο, Αντουανέτα Αγγελίδη, Πένυ Παναγιωτοπούλου, Νίκο Ζερβό, Γιώργο Κόρρα,Βασίλης Αλεξάκης, Gabriele Salvatores-“Mediterraneo”, Zanin Merfalnt-“Anna’s Summer”, Udayan Prasant-“Opa”, και άλλοι). Ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει ταινίες για την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Διακρίσεις : Α’ Βραβείο Κινηματογραφικών Σχολών, για τη μικρού μήκους ταινία «Πες Παις», βραβείο «Γιάννη Βελίδη» για τη μικρού μήκους ταινία «Post restand – Ομόνοια», Α’ Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τη μικρού μήκους ταινία «Νυχτερινό Πείραμα», κρατικό Βραβείο Ποιότητας για τη μεγάλου μήκους ταινία «Προς την Ελευθερία»

Kevin Thompson

Ο Kevin Thompson έχει δουλέψει στο θέατρο, στην τηλεόραση καθώς και σε παραγωγή ταινιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εμπειρία σε ποικιλία τηλεοπτικών και άλλων παραγωγών τόσο με τοπικές όσο και με εθνικές εταιρείες. Έχει κάνει την παραγωγή σε διάφορες ταινίες μικρού μήκους αλλά και animation projects, ενώ έχει δουλέψει ως digital artist με διάφορες τοπικές ομάδες και σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Kevin εργάζεται στο Edge Hill University όπου ηγείται του τμήματος Παραγωγής Ταινιών & Τηλεόρασης.